SOLUX - LEC 1000W Double Ended žarulja 3100K

211,95 €

-+

Solux Pro DE LEC 1000W žarulja s dvostrukim završetkom (rast-cvjetanje), za rast s jednom lampom od početka do kraja usjeva. Bijelo svjetlo usmjereno na rast i cvjetanje s visokim CRI i izuzetnim PPF-om, poboljšat ćete sadržaj smole. Ove vrste rasvjetnih tijela nude najnoviju tehnologiju za unutarnje usjeve, oni su keramički emiteri svjetla ili LEC, također poznati kao keramički metalni halogenidi, poboljšavaju performanse, proizvode dodatnu smolu i štede energiju u usporedbi s natrijevim i LED žaruljama. Potrebno je koristiti elektronički balast Lec 1000W, poseban za ove žarulje.

LEC svjetla za uzgoj slična su metalnim halogenima (MH), ali umjesto upotrebe kvarca koriste keramičku lučnu cijev, slično onome što se koristi u svjetlima za uzgoj s natrijevim parama (HPS). Zbog toga se često nazivaju "keramički metalni halogenidi". Velike prednosti su što imaju veći raspon svjetlosti, emitiraju prirodniju boju, proizvode više svjetla po vatu i traju duže. Ove LEC svjetiljke zahtijevaju reflektor s dvostrukom ili dvostrukom ulaznom bazom.

Ove LEC ili CMH žarulje su superiornije od žarulja s natrijevom parom jer daju veću proizvodnju od konvencionalne opreme uz uštedu na vašem računu za struju od približno 50%, uz to što proizvode najmanje 30% manje topline, za što vam neće trebati tako snažan oprema za klimatizaciju.

Što se tiče LED i LEP (plazma) rasvjetne opreme, LEC oprema ima puno nižu cijenu, uz puno veći prodor svjetlosti.

Solux Pro LEC žarulja postiže iznimno visoku svjetlosnu snagu/watt (220 lumena/watt) s početnim PAR-om od 570 umol/s. Jedna od najvažnijih značajki ove LEC lampe je da stvara ultraljubičasto svjetlo, posebno UV-A i UV-B, što omogućuje vašim biljkama da povećaju količinu smole i konačnu žetvu. Još jedna značajka koju treba istaknuti je da ove LEC žarulje mogu raditi do 10 žetvi u 12 sati i izgubit će samo 10% svoje snage ili intenziteta.

Podsjećamo vas da će vam za rad LEC žarulja trebati LEC prigušnica, konvencionalne prigušnice ne vrijede, čak i ako su elektroničke.

LEC žarulje generiraju ultraljubičasto svjetlo, pa ćete u uzgoj u zatvorenom prostoru morati ulaziti sa sunčanim naočalama kako biste izbjegli oštećenje očiju, a ako ćete u uzgoju biti dulje vrijeme, preporučamo da lice i ruke koristite kremom za sunčanje kako biste izbjegli opekline kože.

Povezani proizvodi