Novosti

Novo radno vrijeme!

Novo radno vrijeme Botanike!

Od 01.veljače 2021 Botanika-Urbano vrtlarstvo radi od PON-PET od 10:00-18:00.
Subotom trgovina neće raditi!

Hvala na razumijevanju!
Botanika

Radno vrijeme i Kolektivni godišnji odmor

Dragi kupci i posjetitelji Botanike,

naše radno vrijeme ostaje nepromijenjeno sve do 24.12.2020 kada radimo skraćeno  od 10:00 - 14:00.

Od 30.12.2020 - 06.01.2021 trgovina neće raditi jer koristimo kolektivni godišnji odmor. 

Zbog  situacije uzrokovane pandemijom Covid -19 u trgovini će od sutra 12.12.2020 istovremenomo moći boraviti najviše tri kupca, sukladno odluci stožera.

Molimo Vas da se pridržavate izrečenih mjera radi Vaše sigurnosti, sigurnosti Vaših bližnjih i djelatnika u trgovini.

Sharing Growhow - By Pieter Klaassen; Canna International

SHARING GROWHOW - predavanje o uzgoju bilja 25.07.2020

Usprkos globalno nesigurnoj situaciji i otkazivanja prvog datuma održavanja Canna seminara, zajedničkim snagama uspjeli smo dogovoriti novi, ljetni termin održavanja i to ni manje ni više, već u vrtu Hale V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u sklopu Ljeta u Tehničkom.

Pod stručnim vodstvom gosp. Pieter Klaassena predstavnika tvrtke Canna International iz Nizozemske i suradnika Philippa Eckarda (Canna International Austrija) možete saznati kako uspješno uzgajati bilje.

Green Buzz Liquids uskoro u Botanici

Grren Buzz Liquids je proglašeno najboljim organskim gnojivm 2019. od strane uzgajivača!

Green Buzz Liquids will be available soon in Botanika-urbano vrtlarstvo.

Chosen by growers as No1. organic fertilizer in 2019.

Važna obavijest!!!

Zbog trenutne situacije vezane za koronavirusnu bolest COVID-19, i izricanja mjere samoizolacije trgovina neće radi.

Ovim putem molimo sve kupce i posjetitelje za razumijevanje.

U slijedećih par dana pokušat ćemo organizirati skraćeno radno vrijeme.

Sve novosti vezano za rad trgovine i web shopa biti će pravovremeno objavljene na našoj web i facebook stranici.

Za dodatne informacije možete nam se obratiti putem e-maila na info@botanika.hr

 

GreenCeption LED rasvjeta

Botanika će u najskorije vrijeme u ponudi imati GreenCeption LED rasvjetu. GreenCeption je njemačka LED rasvjeta, sastavljena od najkvalitetnijih LED dioda OSRAM-a i CREE-jevih čipova (COB). Greenception LED rasvjeta se sastoji od cijelog spektra svjetla. Pojedinačni LED se sas

toji od mješavine crvenog, plavog, Infracrvenog (IR) i ultraljubičastog (UV) svjetla. Sastavnio dio svake LED lampe je i COB čip, koji emitira bijelu svjetlost.

Botanika – Novo u ponudi

Od danas, u Botanici možete nabaviti kompletnu ATAMI ATA Terra i ATA NRG (organska) liniju proizovda. ATAMI je već 20 godina na tržištu, a najpoznatiji njihovi proizvodi su brandovi za sebe, Bloombastic i Rootbastic te za organske proizvođače Bi Bloombastic.

Uz navedene proizvode, Botanika vam također nudi i vrhunske ATAMI supstrate, Janeco Lightmix, Bi growmix te Kilomix supstrate. Ovisno o preferencijama, ovi supstrati zadovoljiti će i najizbirljivije uzgajivače.

Stigla Mycoterra mikoriza

Stigla Mycoterra mikoriza

Od danas u Botanici možete nabaviti Mycoterra mikorizu, vjerojatno najbolju mikorizu na tržištu. Mycoterra je 2017. godine patentirala najnovije mikroorganizme i korisne gljivice, koje, prema iskustvima korisnika povećavaju korijneski sistem do 75%, a urod i prinos do 50% i više.

Mycoterra je na tržište izbacila tri osnovne linije proizvoda, Kraken, Pandoru i Quimeru. Botanika, za sada, u ponudi ima Kraken i Pandoru.

Mycoterra Kraken – Biostimulant

U ponudi – Phantom grow box šatori

Botanika  u ponudi ima vrhunske Phantom grow box šatore nizozemskog proizvođača Dutch Hydroponic solutions. Phantom grox box šatori su izuzetno gusto pleteni (gustoća pletiva je 600D), što garantira njihovu čvrstoću, otpornost i neprobojnost za svjetlo i/ili mirise iz šatora. Uobičajena gustoća ostalih šatora tog cjenovnog razreda je 190D ili 210D. Svi Phantom grow box šatori su iznutra presvućeni u bijelu boju, a ne diamond mylar, što garantira uniformu svjetlost po cijelom šatoru, onemogućuje stvaranje tzv. hotspotova.

Novo – ATAMI Wilma sustavi

Wilma  –  sustavi nizozemskog proizvođača ATAMI su lagani, lako se prevoze, stabilni i čvrsti  u kojem su čak i velike biljke uvijek u savršenom redu. Ovaj proizvod odlikuje jednostavnost upotrebe i može se koristiti  kao hidroponski sustav,  prilikom kojeg u lonce stavljate medij za hidroponiku, ali isto tako podržava uzgoj u bilo kojem odabranom mediju. Posude napunite  odabranim rastućim medijem, a pumpa isporučuje hranjivu otopinu kroz kapaljke u posude. Savršeno i lako za korištenje, kako za profesionalce tako i za početnike.

Novo u Botanici – Novi proizvodi

Poštovani kupci i posjetitelji, dragi prijatelji, ovim putem vas obavještavamo da smo značajno proširili našu ponudu proizvoda. Tako da, između ostaloga, na policama Botanike možete naći i gotovo cijelokupnu ponudu kanadskog proizvođača gnojiva Advanced Nutrients.

Budući da Botanika pokušava pratiti trendove, od danas na policama dostupne su CMH žarulje i prigušnice, kao i adapteri kojima vaše stare reflektore pretvarate u CMH reflektore.

General Hydroponics Europe postaje Terra Aquatica!

General Hydroponics Europe postaje Terra Aquatica – već i vrapci na grani znaju da je Scotts kupio General Hydropnics US. Manje je međutim poznato da je General Hydropnics Europe ostao mala, nezavisna i obiteljska kompanija. Nevezani za multinacionalnu kompaniju Scotts (čije je vlasnik danas Monsanto!!!). Pročitajte ovaj intervju s Williamom Texierom i njegovom suprugom Noucettaom kako bi ste dobili osnovni dojam o njihovoj filozofiji uzgoja i proizvodnje gnojiva.

Kompletan intervju možete pročitati klikom na link, ovdje objavljujemo uvodni dio intervjua preveden na hrvatski.

Novo u Botanici

Od danas u Botanici možete pogledati, naručiti i kupiti kompostere, vrtne zvijezde i druge elemente za izradu izdignutih gredica. Paletu proizvoda proizvodi austrijski proizvođač Container trading WFW. Svi proizvodi izrađeni su izuzetno kvalitetne, reciklirane PE plastike.

10. jubilarni “Cultiva” sajam konoplje u Beču

Od 6. do 8. listopada ove godine, održava se 10. jubilarna CULTIVA Hanfmesse (sajam konoplje). I ovogodišnja CULTIVA održat će se u Piramidi u Vösendorfu. Izložbeni prostor je ponovno proširen te sada omogućava da više od 150 izlagača iz Austrije i svijeta prikaže najnovije trendove na tržištu konoplje.