Dostava i rokovi isporuke

Sve narudžbe preko 100  dostavljamo besplatno osim ako se u narudžbi nalaze supstrati. Narudžbe manje od 100  šalju se o trošku kupca. Dostava se vrši putem dostavne službe GLS uz potpunu i zajamčenu diskreciju. Dostavu vršimo u roku od 3-5 dana. Dostava za II zonu vrši po posebnom cjeniku GLS-a.

GLS dostavna služba vrši prikupe paketa težine do 40 kg. Ukoliko narudžba ima više od 40 kg, pakira se u više paketa do maksimalne težine od 120 kg. Paketi teži od 120 kg se ne šalju dostavnom službom GLS.

Ukoliko imate potrebu za većom narudžbom molimo da nam se obratite upitom za ponudu na info@botanika.hr .

Težina Cijena
do 2 kg 5.31 €  
do 3 kg 6.24 €  
do 5 kg 6.64 €  
do 10 kg 7.04 €  
do 15 kg 8.50 €  
do 20 kg 8.89 €  
do 25 kg 9.55 €  
do 30 kg 9.95 €  
do 40 kg

13.01 € 

Cjenik dostave iznad 40 kg

Težina Cijena
do 50 kg 18.58 €  
do 65 kg 23.22 €  
do 75 kg 29.60 €  
do 90 kg 33.18 €  
do 120 kg 39.03 €  

Kupac može biti iz bilo koje zemlje svijeta, ali se dostava vrši isključivo na području Republike Hrvatske. Ukoliko želite dostavu izvan Republike Hrvatske, molimo kontaktirajte nas

Ukoliko dostavna služba ne navede drugačije, dostava se vrši isključivo do ulaza u stambeni ili poslovni objekt.

Prodavatelj je dužan dostaviti naručenu robu na adresu koju je Kupac naveo u Narudžbi Kupca poslane putem botanika.hr. Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt, ukoliko prilaz do objekta nije slobodan, dostava se vrši do najbliže točke na kojoj je istovar moguć.

Ukoliko se artikl nalazi na skladištu Prodavatelja, dostavlja se kupcu unutar 2-10 radnih dana. Ukoliko se artikl nalazi na skladištu dobavljača dostavlja se Kupcu unutar 30 radnih dana. Otoci podliježu posebnom režimu prijevoza, te su mogući duži rokovi dostave. Rok počinje teći od trenutka kada Prodavatelj zaprimi uplatu na žiro račun ili kada se autorizira transakcija kreditnih ili debitnih kartica. Cijena troškova dostave vidljiva je u košarici.

Prodavatelj je odgovoran za pravovremeno i uredno otpremanje robe iz svojih poslovnih jedinica i isporuke dostavljača, ali nije odgovoran za kašnjenja uzrokovanih brodarskim uslugama, višu silu, kao i za sve slučajeve nemogućnosti i/ili kašnjenja isporuke za koje odgovaraju dostavne službe.

Ukoliko isporuka kupljene robe nije moguća, na adresi koju je Kupac naznačio, zbog toga što se Kupac u dogovorenom terminu ne nalazi na naznačenoj adresi, iz njemu poznatih razloga, troškove sljedeće isporuke, kao i sve druge moguće troškove zbog neuspjele isporuke snosi isključivo Kupac.

U slučaju neuspjele dostave, kako je to definirano prethodnom stavkom, ovih Uvjeta prodaje, ukoliko se proizvod ne preuzme, a Kupac nije obavijestio Prodavatelja o tome pisanim putem, Prodavatelj ima pravo uskladištiti robu po svom izboru na rizik Kupca uz obračunavanje troškova skladištenja po započetom mjesecu i inzistirati na ispunjenju ugovora ili, nakon određivanja naknadnog roka od 15 dana raskinuti ugovor i robu dalje prodati trećim osobama, pri čemu je Kupac obvezan platiti naknadu skladištenja i manipulativnih troškova.

Proizvod se smatra isporučenim kada Kupac ili od Kupca ovlaštena osoba parafira pisanu potvrdu o preuzimanju, te istu preda dostavnoj službi. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja, te ukoliko ih ima, odmah prijaviti oštećenje dostavnom službeniku koji robu isporučuje. Kupac je dužan odbiti pošiljku koja ima vidljiva oštećenja.

Kupac je dužan bez odlaganja preuzetu robu pregledati po vanjskoj ambalaži prilikom preuzimanja od dostavne službe, te obavijestiti Prodavatelja o vidljivim nedostacima robe.

Prodavatelj može, u slučaju uočenih problema s izvršavanjem obveze plaćanja Kupca, otpremu robe po vlastitom nahođenju otkazati ili odgoditi do potpunog izvršenja obveza plaćanja od strane Kupca.

Ukoliko Kupac odbije primiti ispravne/neoštećene proizvode koje je prethodno naručio, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu troškova dostave (manipulativne troškove).

U slučaju osobnog preuzimanja proizvoda, proizvode nije moguće podići odmah po uplati, potrebno je pričekati obavijest Prodavatelja da su proizvodi spremni za preuzimanje. Kupac će biti obaviješten telefonskim putem ili elektroničkom poštom da je njegova roba spremna za preuzimanje.

Dostava je besplatna za naručene proizvode u vrijednosti većoj od 100 € za dostave na području Republike Hrvatske.
Za vrijednosti manje od 100 € trošak dostave se dodatno zaračunava prema iznosu navedenom u web košarici Internet trgovine.

Kupac može biti iz bilo koje zemlje svijeta, ali se dostava vrši isključivo na području Republike Hrvatske. Ukoliko želite dostavu izvan Republike Hrvatske, molimo kontaktirajte nas.

Ukoliko dostavna služba ne navede drugačije, dostava se vrši isključivo do ulaza u stambeni ili poslovni objekt.

Na stranicama dostavnih službi možete pratiti svoj paket. Po unosu broja paketa prikazati će se detalji dostave - uključujući i informaciju očekivanog vremena isporuke, kao i posljednji status nakon otpreme paketa.