Neptune DWC Hidro Pot

330,00 kn

Neptune Hidro Pot (Deep Water Culture) – je najbrži sustav kultiviranja usjeva takozvani Deep Water Culture koji postoji na tržištu. Mješoviti sustav u kojem korijeni stalno dolaze u kontakt s otopinom hranjivih tvari koja je bogata kisikom. Korištenjem ovakvih sustava dobit ćete spektakularni rezultat koji svaki botaničar voli. Brz rast i bogat urod.

Ekonomičan je, vrlo jednostavan za uporabu i može biti koristan  za proizvodnju i za održavanje matičnih  biljaka. S ovim sustavom dobit ćete najspektakularnije rezultate i najveće prinose, svejedno koju sortu kutivirate.

Zašto DWC sustavi uzgoja:

  • Kisik: budući da je  korijen uronjen u vodu, a ne u  tlo (koja ima praznina i rupica u kojima se zrak nalazi), voda mora biti dobro opskrbljena kisikom tako da se biljka ne „utopi“. To se postiže pomoću zračne pumpe i zračnog kamena.
  • Voda: razmišljajte o ovom sustavu kao da biljke rastu u tlu a vi im omogućavate trajno i redovito zalijevanje  – to je jedan od razloga zašto je rast bilja u hidroponskim sustavima tako korisno.
  • Hranjive tvari:  U hidroponskim sustavima vodu obugaćujemo hranjivim tvarima dodavanjem hranjiva za hidroponski uzgoj, a dodavanjem kisika omogućujemo joj nesmetan i brz rast. Ova metoda se zove Deep Water Culture iz dva razloga. Jedan, obično dolazi s rezervoarom koji može držati pristojnu količinu vode. Više vode znači više stabilnosti u hranjivoj otopini,  a to što znači manje praćenja i održavanja za vas!

U hidroponskim sustavima obavezno je kontroliranje pH i EC vode za optimalan uzgoj bilja.

Povezani proizvodi