Stigla Mycoterra mikoriza

Stigla Mycoterra mikoriza

Od danas u Botanici možete nabaviti Mycoterra mikorizu, vjerojatno najbolju mikorizu na tržištu. Mycoterra je 2017. godine patentirala najnovije mikroorganizme i korisne gljivice, koje, prema iskustvima korisnika povećavaju korijneski sistem do 75%, a urod i prinos do 50% i više.

Mycoterra je na tržište izbacila tri osnovne linije proizvoda, Kraken, Pandoru i Quimeru. Botanika, za sada, u ponudi ima Kraken i Pandoru.

Mycoterra Kraken – Biostimulant

KRAKEN je biološki proizvod koji se temelji na mikorizalnoj gljivici Glomus iranicum var. Tenuihifarum, koji djeluje promicanjem intenzivne mikorizalne kolonizacije, što inducira veći rast korijena. Primjenom Krakena postiže se bolji i učinkovitiji prijenos vode i hranjivih tvari, veću otpornost na vanjske čimbenike postiže veću fiziološku aktivnost, povećava prinos usjeva i kvalitetu cvijeća i voća. KRAKEN je jedina vrsta micorizalnih gljivica koja se može primijeniti navodnjavanjem bez potrebe za uklanjanjem filtera i zato što je biološka, ​​poštuje protokole održive poljoprivrede.

Mycoterra – Pandora – Biostimualnt i gnojivo

PANDORA je Rhizosferični, fitoktirajući mikrobni kompleks s koncentracijom od 2.3 x 10 6 cfu / g supstrata i prirodno je aktivan.

PANDORA je fosforno super-topivo. Transformira bilo koju vrstu raspoloživog fosfora u supstratu u apsorpcijskoj formi za biljku, čime se povećava stvaranje cvjetnih pupova.

PANDORA revitalizira osiromašena tla povećanjem mikrobne populacije i mikrobne aktivnosti u rizosferi usjeva. PANDORA poboljšava rizozfersku biotizaciju kroz selektivnu upotrebu mikroorganizama koje povećavaju kvalitetu usjeva i optimiziraju proizvodnju biljaka.

Preporučena doza: 1 gram po biljci jednom mjesečno.

PANDORA je preporučena za sljedeće usjeve i uvjete: ljekovito bilje, hortikulturni staklenik, subtropski / tropski usjevi, vrtni otvoreni zrak, kukuruz, citrusi, maslinovo ulje, vinova loza, žitarice, banana, cvjetne usjeve i ukrasne, duhan, jagoda. Prethodno se otopi u vodi, odmah se primjenjuje u području  korijena pomoću ubrizgavanja, navodnjavanja ili bilo kojeg drugog sustava koji osigurava ispravno unošenje proizvoda u tlo. Prije nego što se pakira, PANDORA prolazi kroz sito od 100 μ.