AIRONTEK - filter 150 - 120mm (150 m3/h)

207,00 kn

-+

Prirubnica: Ø100
Protok: 150 m³ / h
Duljina: 120 mm

Novi Airontek filteri dostupni su u 5 verzija koje se razlikuju po promjeru prirubnice i brzini protoka, odnosno kapacitetu filtracije zraka izračunatom tijekom jednog sata korištenja.

Što su aktivni ugljen?
Aktivni ugljen je materijal čiji je glavni sastojak amorfni ugljik i koji se odlikuje visoko poroznom strukturom. Upravo ta karakteristika uzrokuje da velika površina aktivnog ugljena dođe u kontakt sa zrakom tijekom filtriranja, što se događa zahvaljujući jakom adsorbirajućem kapacitetu ovog materijala.
Zahvaljujući ovom fizičkom procesu, ugljen je u stanju zadržati gotovo sve organske molekule (kao što su one od mirisa) i nije prisutan u zraku.

Za što se koriste filteri s aktivnim ugljenom?
Uzimajući u obzir gore navedene karakteristike, lako je razumjeti zašto je upotreba kvalitetnih filtera s aktivnim ugljenom toliko važna u našem sektoru: za kontrolu neugodnih mirisa koji izlaze iz komora za uzgoj.

Kako odabrati odgovarajući filter?
Filtri s aktivnim ugljenom sastoje se od vanjske šuplje "patrone" zatvorene s jedne strane i opremljene, s druge strane, vratom ili prirubnicom koja omogućuje spajanje na fleksibilne cijevi.
Stijenke uloška imaju šupljinu koja je ispunjena aktivnim ugljenom.
Kada se filtar umetne unutar usisnog sustava i zatim spoji na odsisnik, zrak je prisiljen proći kroz ugljen koji ga čisti od neugodnih mirisa i zagađujućih ili štetnih čestica.
Kako bi pročišćavanje zraka bilo učinkovito, važno je odabrati pravi aspirator, koji mora biti proporcionalan brzini protoka iz filtera: točnije, brzina protoka filtra mora biti otprilike 20-30% veća od one u aspiratoru.
To će spriječiti gubitak snage usisavača (koji bi se, ako je spojen na filter s preniskim protokom, previše naprezao i izgubio snagu) i produžit će vrijeme kontakta između zraka i ugljena, koji će stoga moći obavljati svoje čišćenje raditi na najbolji mogući način..

Airontek filteri izrađeni su od samo kvalitetnih materijala i dizajnirani su da budu izdržljivi, lagani i robusni.

Povezani proizvodi