AIRONTEK - filter 125mm (240 m3/h)

235,00 kn

-+

Nakon reflektora za HPS žarulje i propagatora za reznice, Airontek obogaćuje svoju liniju predstavljanjem ovog novog filtra s aktivnim ugljenom iz serije Airon filtera. Novi Airontek filtri s aktivnim ugljenom dostupni su u 5 verzija koje se razlikuju po promjeru prirubnice i protoku, odnosno po kapacitetu filtriranja zraka izračunatom tijekom jednog sata korištenja.

Što je aktivni ugljen?

Aktivni ugljen je materijal čiji je glavni sastojak amorfni ugljik i koji se odlikuje visoko poroznom strukturom. Upravo ta karakteristika dovodi do toga da velika površina aktivnog ugljena dođe u dodir sa zrakom tijekom filtriranja, što se događa zahvaljujući snažnoj adsorpcijskoj sposobnosti ovog materijala.

Zahvaljujući ovom fizičkom procesu, ugljen može zadržati gotovo sve organske molekule (poput onih mirisnih) i nije prisutan u zraku.

Za što se koriste filtri s aktivnim ugljenom?

Uzimajući u obzir gore navedene karakteristike, lako je razumjeti zašto je uporaba kvalitetnih filtera s aktivnim ugljenom toliko važna u našem sektoru: za kontrolu neugodnih mirisa.

Kako odabrati pravi filter?

Filtri s aktivnim ugljenom sastoje se od vanjskog šupljeg "uloška" zatvorenog s jedne strane i opremljenog, s druge strane, grlom ili prirubnicom koja mu omogućuje povezivanje s fleksibilnim cijevima.

Zidovi uloška imaju šupljinu ispunjenu aktivnim ugljenom.

Kad se filter umetne u usisni sustav, a zatim spoji na usisavač, zrak mora proći kroz ugljen koji ga čisti od neugodnih mirisa i zagađujućih ili štetnih čestica.

Da bi čišćenje zraka bilo učinkovito, važno je odabrati pravi aspirator, koji mora biti proporcionalan protoku iz filtera: konkretno, protok filtra mora biti približno 20-30% veći od onog usisavača.

To će spriječiti da aspirator izgubi snagu (što bi se, ako je spojen s filterom s preniskim protokom, previše naprezao, izgubivši snagu) i produljit će vrijeme kontakta između zraka i ugljena, pa će stoga moći obavljati svoje poslove čišćenja na najbolji mogući način. .

Airontek filteri izrađeni su od kvalitetnih materijala i dizajnirani su tako da budu lagani, ali robusni.

Povezani proizvodi